Tek Tarım
   Zararlılar
KARINCALAR
Karıncalar

Davranış

Sosyal yaşayan,yapıları ve görevleri ile farklı sınıflarda topluluk oluştururlar.En kalabalık olan sınıf işçi kısmıdır.İşçilerin eşeysel organları körelmiştir.Besin sağlama,yuva yapma,savunma ve yavru bakımı gibi işlevleri yerine getirirler.Kraliçenin ise eşeysel organları oldukça gelişmiştir.sadece yumurta bırakırlar.çiftleşme döneminde kanatlı olmaları ile işçilerden ayrılırlar.baıları 15-20 yıl yaşamaktadırlar.erkekler işçi ve kraliçeden belirgin olarak ince yapılı olmaları ile ayrılrlar.kantlarını atmazlar,çiftleşmeden hemen sonra yuvadan uzaklaşan erkekler birkaç gün içinde ölürler.bir çok tür besin depo eder ve özellkle tahıl tanelerini yuvalarına taşır.karıncalar kış süresince görüldükleri takdirde iç mekanlara yuva yaptıklarını düşünülmelidir.

Morfolojisi

Boyları 3 mm. Civarında kahverengidirler.Kraliçe ilk yumurtalarını martta bırakmaya başlar ve ilk yumurtalardan kanatlı eşeysel bireyler oluşur.Mayısta çiftleşme uçuşuna çıkarlar.Daha sonraki yumurtalardan işçiler oluşur.Eylülde yumurta bırakma durur.

Kontrolü

  • Mücadelede yuvalarının tahrib edilmesi,kraliçenin bulunması ve elimine edilmesi gerekir.Zor bir iş olduğundan profosyonel yardım alınması gerekir.

Geri
KURUMSAL
ÜRÜNLERİMİZ
Çevre Sağlığı İlaçları
Hayvan Yakalama Ürünleri
İlaçlama Ekipmanları
ZARARLILAR
HİZMETLERİMİZ
İlaçlama Hizmetleri
İLETİŞİM
İletişim Bilgileri
İletişim Formu
Kroki ve Haritalar