Tek Tarım
   Zararlılar
ÇATI SIÇANI(RATTUS RATTUS )
Çatı Sıçanı(Rattus rattus )

 

DAVRANIŞ

 

Sıçan ve fareler genellikle sevilmez ve kimse bu zararlıları ev veya işyerinde görmek istemez. Kemirgenler dış alanda her türlü ortamda yaşar ve iç alanlara herhangi bir zamanda girebilirler ancak bu durum daha çok sonbaharda gerçekleşir. Bunun sebebi havaların soğuması değil, kemirgenlerin dış alandaki besin kaynaklarının tükenmesi ve yeni kaynak arayışlarıdır. Sıçanlar mükemmel tırmanıcılardır ve çatı aralarından, havalandırmalardan, kablo yuvalarından, kanalizasyondan, bacalardan ve garajlardan binalara giriş yapabilmektedirler. 

MORFOLOJİSİ

Boyları 25 - 30 cm Renkleri Gri, Kahverengi, Siyah  tonlardadır.Uzun kuyrukları, kalın olmayan vücutları, büyük kulak ve gözleri vardır. Sıçanlar kentsel ve kırsal açıkalanlarda yaygınlardır. Büyük olmaları sebebiyle konutlarda farelere göre daha az bulunurlar. Dış alanda sıçanlar çayırlık ve ağaçlık alanlarda, arazilerde, çiftliklerde ve binaların bulunduğu tüm yerlerde bulunurlar. Büyüklükleri sebebiyle en az 3 cm genişliğinde açıklıklardan geçebildiklerinden, iç mekanlarda fazla görülmezler. Ancak binaların çevresinde kendilerine birçok barınak bulurlar. Bunlar yakacak odun araları, taş ve tuğlalar, yaprak yığınları ve diğer döküntülerdir. 

KONTROLÜ

Sıçan istilasına karşı korunmanın en iyi yolları, minimum barınacak alan sağlamak ve iç mekana girebilecekleri tüm delik ve açıklıkları kapatmaktır. Delikleri doldurmada çelik yün veya kablo kullanılmazsa, kolaylıkla yeniden kemirebilirler. Periyodik tek tarım servislerinin sıçanları da kapsadığını, kış dönemlerinde verilen servislerde kemirgen izi araştırıldığını ve gerekli koruyucu önlemlerin 
alındığını unutmayınız.


 

 

Geri
KURUMSAL
ÜRÜNLERİMİZ
Çevre Sağlığı İlaçları
Hayvan Yakalama Ürünleri
İlaçlama Ekipmanları
ZARARLILAR
HİZMETLERİMİZ
İlaçlama Hizmetleri
İLETİŞİM
İletişim Bilgileri
İletişim Formu
Kroki ve Haritalar